No moi. En ole vieläkään saanut sitä 16. osaa tehtyä, kun se tuntuu niin ylitsepääsemättömältä esteeltä. Vähän kuin joskus kakkosluokalla, kun piti kirjoitta joku tylsä aine, ja olisin mieluummin kirjoitttanut sadun, aivot löi tyhjää ja sana sanalt oli pakko saada kynä liikkeelle. Tätä siis voisi verrata nykyiseen tilanteeseeni, kun olen suunnitellut Petäjille tapahtumia, ja seuraava on vain sellainen väliosa. Välttämätön sellainen. Haluaisin siis päästä kirjoittamaan varsinaisia tapahtumia, mutta en keksi mitään väliosaan, eli en voi jatkaa kirjoittamista... Nyt tein kuitenkin jotain muuta, että aivot saivat muuta ajateltavaa.

Tämä extra kertoo Petäjien entisistä kotitaloista, ja mitä niille tapahtui sen jälkeen kun Petäjät muuttivat niistä pois.

Kotikunnas

Photobucket

Tunnistatteko tämän talon? Kyllä, joku heitti oikean arvauksen! Tämä on Kotikunnas, Petäjien edellinen kotitalo. Raisan ja Samuelin myytyä kyseinen talo, kaupunki osti sen ja kunnosti kuusiasuntoiseksi vuokra-asunnoksi. TAlo on aivan uusi, kunnostutstyöt saatiin päätökseen aivan muutama viikko sitten. Nyt kolme asuntoa on jo saanut itsensä myytyä ja kolme odottaa uuta omistajaa. Nyt käydään kurkistamassa noiden asukkaiden elämään ja asuntoihin, mutta ennen sitä...

ScreenShot073-2

...katsotaanpa ensin tätä kuvaa. Mustat nuolet tarkoittavat vapaita asuntoja ja punaiset nuolet vuokrattuja. Talon leikkikenttäpäädyssä olevat asunnot ovat kaksikerroksisia (kaksi iso nuolta) ja muut yksikerroksisa. Talon toisella seinustalla on kaksi yksikerroksista asuntoa ja taaimmainen punainen nuoli tarkoittaa, että alakerran asunto on vuokrattu.
*Mietitte joka tapauksessa, että miten asuntojen rajat menee, eikä mulla ole pohjapiirustuksia... Älkää dissatko piirtokykyjäni .-D*

Photobucket

Tässä näkymä, kun ulko-ovesta astutaan sisään ja käänytään ympäri.

Photobucket

Sitten katse eteenpäin! Portaat, mutta huomaatteko vasemmanpuoleisesa seinässä käytävän?

Photobucket

Käytävä, jolla ovet kaikkiin asuntoihin. Sitten yläkertaan. Asunto, jossa on vihreä ovimatto on siis tyhjillään. Liilmattoisessa asuvat Koposet, punaoranssimattoisessa Rystöt ja huonosti näkyvässä mustamattoisessa Röyhkät.

Photobucket

Yläkerran kokoustilat.

Photobucket

Yläkerran käytävä, jonka varrella olevat kaksi asuntoa ovat tyhjillään. Ja jos joku ei tajunnut, niin vain kaksi asuntoa sen takia, että lopun tilan vievät ne kaksikerroksiset asunnot. Tuo takaseinä on siis se leikkikentän puoleinen sivuseinä.

Ja nyt kun ollaan päästy tämän tylsän ja pakollisen vaiheen ohi, voidaankin siirtyä asukkaiden esittelyyn:

Rystö:

Photobucket

Tässä ovat Tommi ja Sanni Rystö. Sanni tulee kaukaa San Cristóbal -nimiseltä saarelta, joka kuuluu Simlandian tasavaltaan. Sanni muutti opiskelemaan SimCityyn, ja päätyi miehensä Tommin kanssa asumaan Kaunialaan, joka on kummallekin täysin uusi naapurusto. Rystöt muuttivat kolme viisi päivää sitten, ja saivat juuri purettua vähäiset muuttotavaransa, ennen kuin me piipahdimme käymään.
   
Sanni toivoo löytävänsä työpaikan ja menestyvänsä urallaan. Tommin mielestä perhe ja lapset ovat tärkeäpiä kuin työ ja raha, ja hän haluaisi mahdollisimman pian hankkia lapsia ja muuttaa isompaan taloon. Kuinka Sanni ja Tommi selviävät arjen pienistä hankaluuksista, ja osaavatko he samalla iloita arjen pienistä iloista? Unohtuuko kaikki vain omien unelmien tähden? Ja kuinka vaikeaa omista toiveista ja tavoitteista luopuminen onkaan jonkun muun onnellisuuden takia?

Photobucket

Sitten kurkataan vielä Rystöjen asuntoon. Tässä ensinnäkin pohjapiirros. Vessasta ja saunasta ei ole kuvia, ne on kaikissa asunnoissa samanlaiset.

Photobucket

Tässä keittiötä. Sekin on kaikissa huoneissa samanlainen, mutta ajattelin ottaa kaikista kuvan.

Photobucket

Kuva ruokaryhmästä. Huomatkaa päydän yläpuolella roikkuva kukka, oma suosikkini.

Photobucket

Pieni työskentelytila = läppäri. Mennään seuraavaksi terassille noista lasiovista.

Photobucket
Photobucket

Kutakuinkin samanlaiset joka asunnossa. Aika pelkistetyt, mutta saa kelvata.

Photobucket

Vielä olohuoneesta. Tai oikeastaahan se on samaa huonetta kuin keittiökin, mutta...

Photobucket
Photobucket


Vielä makuuhuonetta kummaltakin puolelta. No se oli sitten siinä. Rystöt kiittävät ja kumartavaat, ja me siirrymme seuraavaan kämppään.

Koponen:

Photobucket
Photobucket

Henri ja Armi Koposen talo tuhoutui vastikään pahasti tulipalossa, ja ikäihmisten oli muutettava. Henri työskenteli aikanaan yhteensä 46 vuotta ratapihalla ja Armilla oli oma ompelimo. Eläkerahoilla he pärjäävät hyvin, ja uuden talon ostokaan ei tuottanut taloudellisia vaikeuksia, mutta muutto oli silti vaikea. Etenkin Armille oli vaikeaa nähdä talonsa käpistyvän raunioiksi. Henrillä ja Armilla ei ole muuta tavoitetta kuin viettää eläkepäivänsä rauhassa ja tointua tulipalon aiheuttamasta järkytyksestä.

Photobucket

Tässä pohjapiirrustus. Kuten näkyy, kaikki asunnot ovat kanssa pohjapiirroksiltaan samanlaisia.

Photobucket

Keittiö. Samanlainen kuin muissakin. Jääkaapin vieressä on Armin ompelukone.

Photobucket

"Olohuneesta" kuvaa. Etualalla kuvaa ruokaryhmästä, josta en muistanut ottaa omaa kuvaa.

Photobucket
Photobucket

Makuuhuonetta kummaltakin puolelta. Tästä olikin jotenkin oudon vähän kuvia... No, Koposet kiittävät, j ame siirrytään eteenpäin.

Röyhkä:

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Jutta, Jouko ja heidän tyttärensä Lulu muuttivat Kotikunnaan vuokra-asuontoon Kaunialan reunustalla sijaitsevan halvan yksiön käytyä heille liian pieneksi. Röyhkät saivat toisen kaksikerroksisista asunnoista itselleen vaivatta, sillä vasta kunnostettu talo ei ole vielä houkutellut monia ostajia. Jutta odottaa nyt toista lastaan ja Jouko on saanut poliisiurallaan muutavan mukavan ylennyksen. Perheen tämänhetkinen tilanne näyttää voivan mainiosti, mutta kaikki voi vielä muuttua, kun lähestytään kohti Lulun teini-ikää.

Jutta ja Jouko menivät naimisiin nuorina, ja luulevat tietävänsä kaiken toisistaan. Jokaisella meistä on kuitenkin luurankoja kaapissaan, vai?

Photobucket

Alakerran pohjapiirrustus.

Photobucket

Ja yläkerran.

Photobucket

Keittiöstä kuvaa. Taas; samanlainen kuin kaikissa muissakin .-) Vieressä näkyy työpistettä = läppäri.

Photobucket

Koko alakerta toiselta puolen.

Photobucket
Photobucket

Joukon ja Jutan makuuhuone kummaltakin puolelta. Ja jos ihmettelette miksi lattia on tuollaista laatoitusta, niin älkää minulta kysykö! Itselläni ei ole hajuakana, miksi siinä on sellaiset lattiat.. O_o

Photobucket

Tässä näkymä, kun rappuset noustaan ylös. Eli jonkinlainen kodinhoitnurkkaus.

Photobucket

Tilanjakajan toisella puolen biljardipöytä ja Kössi-mamsterin häkki. Kössi vaikuttaa tyytyväiseltä elämäänsä Lulun huomassa.

Photobucket
Photobucket

Lulun huonetta. Tyttönen halusi keskiaikaisteeman hieman erikoisemmin värein ,-) Ja hei, siinä olikin sitten Kotikunnaan esittely! Röyhkät kumartavat ja kiittävät ja me poistumme toiselle puolen Kaunialaa.

Petäjämäki, nyk. Goblinin pyhäkkö

Photobucket

Nyt, käsi sydämelle! Kuin moni tunnisti? Tämä on sama Petäjämäki kuin silloin kun Samuel perheineen muutti Kotikunnaaseen. Itse asiassa en ole muuttanut itse taloakaan, muuten kuin kiviseinät, lattiat ja huonekalut.

Photobucket

Aloitetaan kiertämällä pihat. Jo tontin ulkonäkö kertoo, että täällä asuvat ovat  kaikkea muuta paitsi normaaleja. Tässä kuva heidän takapihastaan, jolle syntyi yhdessä yössä mukavan kokoinen vuorijono.

Photobucket

Takapihan toinen puoli. Mutta mutta, keitä täällä nyt sitten ylipäänsä asuu? Se selvinnee seuraaavana.

Photobucket

Gothu* ja Gornuk Goblin joutuivat pakenemaan kotimaastaan siellä riehuvan maahiskapinan takia, ja he päätyivät muutama kuukausi sitten rauhaisaan Kaunialaan. Toisin kuin useimmat muut maahiset, Gornuk ja Gothu ovat rauhaa rakastavia, eivätkä välitä ihmisten rahoista tuon taivaallista. He eivät halunneet sotkeutua muiden maahisten asioihin, tai ylipäänsä kenenkään muunkaan asioihin, joten paikanvaihdos oli ainoa oikea ratkaisu. Gornukia huolettaa, kuinka he pystyvät pysymään piilossa ihmisiltä, kun asuvat kuitenkin ihmiskaupungissa SimCityssä (ja suuremmalla mittakaavalla ihmisten asuttamassa maassa, Simlandiassa) ja niin lähellä. Gothu puolestaan tuskailee, kuinka he pystyvät pitämään yllä ikivanhoja maahistaikoja.
*Gothu on nainen ja Gornuk mies .-)

Photobucket

Tässä hieman Goblinien keittiötä. Tuo vihreä on muuten sitten kattoa.

Photobucket

Tässä makuuhuonetta. Itse rakastan tuota heinäpaalisänkyä, vaikka Gothun mielestä se onkin kamalan epämukava. Suurin osa kalusteista on tuotu heidän vanhasta kodistaan, mutta sänky oli jätettävä.

Photobucket

Sitten vielä pukeutumis- ja kaunistautumishuone, jossa ei paljon muuta olekaan kuin nämä tavarat .-)

Photobucket

Ja vielä vessa. Tönön pohjapiirrustusta minulla ei valitettavasti ole .-)

***
Siinäpä se sitten olikin. Jotkut kohdat rakennuksista oli aika huolettomasti tehty, mutta en viitsinyt/pystynyt alkaa korjailla niitä jälkeenpäin. Tämän piti ilmestyä vasta osan 16 jälkeen, mutta matkaan tuli pieniä mutkia. Mutta hei, kommenttia saa jättää! Ja muuten, hyvää vappua kaikille!